top of page

Home office: 10 tips voor thuiswerken

Iedereen die vanuit huis werkt, weet dat gefocust blijven misschien wel het moeilijkste deel van het werk is. Zodra het tijd is om te wennen aan je lange werkdag, merk je deze onvoorziene uitbarsting van motivatie om plotseling een mand wasgoed te vouwen of een zesgangendiner te bereiden. Ok, misschien is dat een beetje dramatisch, maar tegen de tijd dat de dag voorbij is, is het duidelijk dat je heel weinig echt werk hebt gedaan.


Om gefocust en productief te blijven, hebben we een aantal handige tips voor thuiswerk verzameld die u gemakkelijk kunt implementeren wanneer u de zware reis van uw bed naar uw laptop maakt.


10 tips voor thuiswerken:


  1. Blijf op schema

  2. Aankleden zoals je naar je werk gaat

  3. Stel deadlines in

  4. Heb een wekelijks plan

  5. Gebruik online communicatiemiddelen

  6. Uitloggen

  7. Neem een ​​pauze

  8. Heb een speciale werkruimte

  9. Bekijk productiviteitsapps

  10. Zorg voor een gezonde routine1. Blijf op schema

Hoe thuis werken er niet uit ziet: slapen tot 11 uur 's ochtends, rustig opstaan en maak koffie, ga terug naar bed met je laptop en doe alsof je productief bent tot ongeveer 15 uur' s middags, terwijl je nooit uit je pyjama bent gekropen. Hoe zalig dit ook klinkt, we weten allemaal dat het niet opgaat in de productievergelijking - vooral niet voor iemand die aan een solo-project werkt met een verre deadline. In plaats daarvan is het een verstandige keuze om een ​​schema in te stellen en jezelf verantwoordelijk te houden. Ben je gewend te werken van 9 tot 5? Of ben je 's ochtends creatiever en zou het daarom beter zijn om 7 uur' s ochtends te beginnen?


Zoek het tijdstip van de dag dat voor u werkt en zorg ervoor dat u zich eraan committeert. Het is belangrijk om jezelf in de mentaliteit te brengen dat je vanuit een kantoor werkt door je tijdsbestek strikt te houden en verwacht dus niet dat je in deze periode verschillende soorten brownies kan bakken of je oven grondig moet reinigen. Als je structuur hebt, zal het je enorm ten goede komen. U weet welke uren voor u het meest productief zijn, waardoor uw kans op uitstelgedrag wordt verkleind. Bovendien, wanneer u uw computer uitschakelt, betekent dit dat u officieel klaar bent voor de dag (en misschien krijgt u die klusjes uiteindelijk toch ook gedaan).2. Kleed je aan

Zelfs als je niet van plan bent iemand te zien of de hele dag je huis niet gaat verlaten, zorg er dan voor dat je 's ochtends kleding aantrekt (en we hebben het niet alleen over een overhemd met boxers zoals je normaal doet voor Skype-interviews) . Maar waarom? Omdat aankleden je geest ertoe brengt te denken dat je ergens heen gaat, en je daarom voorbereidt om deze werkdag met volle kracht aan te pakken. Nee, je hoeft geen pak en stropdas aan te trekken (tenzij je dat wilt, we houden je niet tegen), maar zelfs als je van pyjama verandert in een iets meer representatieve joggingbroek of spijkerbroek, voel je je meer in elkaar gezet en klaar om werk. De meeste mensen hebben een ochtendroutine voordat ze naar hun werk gaan, dus sla dat niet over. Doe je haar, doe make-up op (of misschien niet), neem een ​​douche - wat je ook moet doen om je voorbereid te voelen om je taken op je te nemen.3. Stel deadlines op

Mensen die soms uitstellen (zoals studenten net voor de examens), begrijpen we hoe moeilijk het is om aan een project te werken dat maanden kan duren. Een goede manier om jezelf te motiveren is door je eigen deadlines op te stellen en ze te halen. Stel onderweg benchmarks in waarmee u elke dag iets kunt bereiken, zodat u consequent werkt in plaats van op het laatste moment in actie te schieten. Probeer jezelf om te kopen met een extra stimulans. Na het halen van een deadline kun je jezelf een beloning geven, of het nu gaat om een ​​gezonde snack, een ontspannend bad of een nieuw paar sneakers.4. Maak een wekelijks plan

Net als bij het stellen van deadlines, zal het hebben van een weekplan je helpen focussen en op schema te blijven. Plan aan het einde van elke week uw aankomende taken voor de volgende week. Zo kun je, als je elke ochtend wakker wordt, meteen aan de slag. Zorg ervoor dat u ook dagelijkse doelen voor uzelf opstelt.
5. Gebruik online communicatiemiddelen

Een van de grootste uitdagingen van thuiswerken is communiceren met de rest van je team. Goede communicatie is cruciaal voor een soepele en productieve workflow, omdat het teamleden helpt op dezelfde pagina te blijven en misverstanden of fouten te voorkomen. Gelukkig zijn er verschillende tools beschikbaar om medewerkers verbonden te houden. Zowel Slack als Google Hangouts bieden handige online messaging-tools die een efficiënte manier zijn om de hele dag door contact te houden. Kies voor meer diepgaande discussies voor videoconferenties met platforms zoals Skype, BlueJeans of Zoom. U kunt nog een stap verder gaan met microsoft Teams, een app voor teambeheer die u niet alleen helpt om op afstand met uw werknemers te communiceren, maar die u ook in staat stelt de planning van werknemers te beheren en belangrijke documenten te verzenden.


6. Uitloggen

Sociale media kunnen de productiviteit sneller stoppen. Het is verleidelijk om de hele dag door je social media-feeds te scrollen. Maar voordat je het weet, is er een uur verstreken en ben je diep in het web aan het kruipen op de Instagram-foto's. Probeer dus tijdens werkuren uit te loggen bij al je sociale accounts. Het controleren van sociale media is een gebruikelijke dwang, dus maak het jezelf zo moeilijk mogelijk. Zorg er ook voor dat u uw inbox niet dwangmatig controleert. Uit studies blijkt dat mensen gemiddeld 74 keer per dag hun e-mail checken - dit is één van de grootste focusbrekers. Stel jezelf 's ochtends,' s middags en 's avonds specifieke tijden in om je e-mails te controleren en te beantwoorden, zodat je je meer kunt concentreren op het daadwerkelijke productieve werk voor de komende dag.


7. Pauze nemen

Er is niets mis mee om afstand te nemen en een pauze te nemen in je werk; in feite zal het je focus zelfs versterken. Aanpak breekt met discipline. Als je een heel productief uur hebt gehad, geef jezelf dan 5-7 minuten om koffie te nemen of wat yoga te doen. Misschien ben je net klaar met een project of heb je de helft van je inbox doorzocht - dit is een goed moment om een ​​wandeling te maken, met een exacte tijd die je nodig hebt om terug te zijn. Misschien merk je dat het nemen van 15 minuten om te mediteren of te strekken je de nodige mentale verfrissing geeft die je nodig hebt. Skip ook zeker niet je lunchpauze.
8. Creëer een goede werkruimte

Creëer een ruimte in uw huis die uitsluitend is bedoeld om te kunnen werken. Dit hoeft niet een hele kamer te zijn, een stuk van de tafel is even goed, een plek waar je elke dag gebruik van kunt maken. Zo weet uw geest dat het tijd is om te werken vanaf het moment dat u gaat zitten. Het zal gemakkelijker zijn om de verleiding de weerstaan om iets anders te doen in uw huis en zult u productievere taken kunnen uitvoeren. We weten uit ervaring dat het het beste is als alles schoon en georganiseerd is voordat je aan het werk gaat. Zorg ervoor dat u vroeg genoeg opstaat om uw werkgebied vrij te maken voor uw geplande starttijd.


9. Maak gebruik van productiviteit apps

Of het nu is vanwege miscommunicatie met uw team of een hele reeks nieuwe afleidingen in uw huis, u zult merken dat u achterloopt in uw projecten en taken. Om weer op het goede spoor te komen, moet je niet alleen op tijd wakker worden en uit je pyjama komen, maar je moet ook een duidelijk en georganiseerd schema van je werk maken. Naast het vastleggen van uw taken in je hoofd of het maken van een dagelijkse takenlijst, is het nuttig om een ​​strategisch weekplan op te stellen met behulp van tools voor taakbeheer zoals Monday, Asana of Trello. U kunt ook apps voor tijdbeheer gebruiken die speciaal zijn ontworpen om de productiviteit te volgen en uitstelgedrag te voorkomen, zoals RescueTime en Toggl. Maak er aan het einde van elke week een gewoonte van om de prestaties van de afgelopen week te bekijken en uw taken voor de komende week in te plannen. Dit helpt ervoor te zorgen dat u niet alleen uw projecten naar buiten sleept, maar dat u in plaats daarvan vooruitgang boekt bij het behalen van de doelstellingen van uw team.


10. Zorg voor een gezonde routine

Thuiswerken gaat niet alleen over het scherp houden van je geest; het gaat er ook om je lichaam gezond te houden. Misschien vindt u het verleidelijk om de hele dag nonchalant te snacken als uw koelkast net binnen handbereik is, maar probeer u te verzetten. Voortdurend snacken kan je traag en onproductief maken als het gaat om je werk. Houd in plaats daarvan vast aan een consistent maaltijdschema dat lijkt op dat van een normale werkdag op kantoor, en reserveer een uur voor een gezonde, vullende lunch. Bereid elke avond een voedzame middagsnack, zoals gesneden groenten, fruit of noten, om te anticiperen op eventuele honger die je de volgende dag zou kunnen voelen. Aan het eind van de dag ken je jezelf en hoe je het beste werkt. Gebruik deze tips, samen met een beetje zelfdiscipline, om een ​​schema en werkomgeving te creëren waarmee u productief kunt blijven en uw beste werk kunt doen. Niets voelt tenslotte beter dan de dag afronden met een gevoel van voldoening.

Comments


bottom of page