top of page

De beste gratis Email marketing tools


Mobiele website gif


Als u een klein bedrijf bent dat net is begonnen, heeft u waarschijnlijk op de harde manier geleerd dat uw merk naar buiten brengen een fulltime baan op zich is - en een die u misschien niet had verwacht. Gelukkig is e-mailmarketing een fantastische manier om uw bedrijf te promoten. Dat gezegd hebbende, je campagnes zijn slechts zo krachtig als de tools die je hebt om ze te maken, en als je een extreem budget hebt, heb je misschien niet rekening gehouden met het feit dat veel e-mailmarketingdiensten betaald zijn. Nu, maak je geen zorgen meer, we zullen je enkele van de beste e-mailmarketingplatforms laten zien die je helemaal gratis kunt gebruiken.Wat is e-mailmarketing?

E-mailmarketing is het proces van het verzenden van e-mails om uw bedrijf te promoten. Deze e-mails worden meestal verzonden naar mensen die zich eerder hadden aangemeld om updates van dat bedrijf te ontvangen. Ze worden soms nieuwsbrieven genoemd en kunnen zakelijke promoties en kortingscodes, verkoopmeldingen en andere zakelijke updates bevatten, zoals een nieuwe blogbericht alert.Waarom is e-mailmarketing belangrijk?

E-mail zelf wordt belangrijker dan ooit in onze steeds meer verbonden online wereld, dus nieuwsbrieven en e-mailontploffingen van bedrijven zijn gemeengoed en worden verwacht. Om nog maar te zwijgen, uw concurrenten hebben waarschijnlijk hun aanwezigheid in de inbox van uw klant vastgesteld. Daarom is het volkomen natuurlijk dat je jezelf in de game zet.Wat zijn de voordelen van e-mailmarketing?

Nu weet je waarom e-mailmarketing belangrijk is, je moet ook de voordelen van de praktijk kennen. En er zijn er genoeg - bijna tot het punt dat het moeilijk is het nut ervan te ontkennen.

 • Het is een van de meest directe en persoonlijke manieren om contact te maken met uw doelgroep

 • Effectiever dan marketing via sociale media

 • Het is meetbaar voor toekomstige optimalisatie

 • Het is een kosteneffectieve marketingpraktijk in vergelijking met andere methoden

 • Helpt bij het versterken van relaties met uw klanten / abonnees

 • Verhoog het websiteverkeer en kan op zijn beurt de verkoop verhogen

Dit is een vorm van marketing die goed werkt, omdat deze op toestemming is gebaseerd. Iemand die updates wil ontvangen of wil weten wanneer er iets nieuws is, doet alles om zich aan te melden voor nieuwsbrieven, zodat ze weten waar ze aan beginnen.Beste gratis e-mailmarketingdiensten


Als u op zoek gaat naar een e-mailmarketingservice om uw bedrijf te promoten, kunt u kiezen uit meer dan een paar. Gelukkig voor de beginner hebben veel populaire betaalde platforms gratis versies met beperkte functionaliteit, zodat je een idee kunt krijgen van hoe het werkt, maar het is misschien alles wat je nodig hebt om te beginnen.


Hier zijn enkele van de beste gratis e-mailmarketingdiensten die u kunt vinden:


Wix is meer dan een website-bouwer - het is een one-stop-shop voor al uw zakelijke marketingbehoeften en e-mailmarketing is een van de vele dingen die worden aangeboden.

Het gratis Wix Email Marketing-abonnement biedt drie e-mailcampagnes die over 5.000 e-mails kunnen worden verzonden. U kunt de verzendlimiet over drie spreiden of gewoon een grote e-mailontploffing verzenden. Het e-mailquotum en de verzendlimiet worden elke eerste van de maand opnieuw ingesteld, ongeacht wanneer u uw eerste nieuwsbrief heeft verzonden.


Wanneer u klaar bent om over te stappen op grotere toewijzingen en functies voor verzenden, zijn er meerdere plannen beschikbaar, zodat u precies krijgt wat u nodig hebt.


Gratis abonnement omvat:

 • Collectieve 5.000 individuele e-mails verspreid over 1-3 e-mailcampagnes

Hoogtepunten:

 • Geen limiet op sjabloonkeuzes

 • Quota wordt gereset aan de eerste van de maand, ongeacht wanneer de eerste campagne is verzonden
Gemakkelijk een van de meest opvallende en populaire e-mailmarketingplatforms is afkomstig van Mailchimp. Het bijna 20-jarige bedrijf bestaat al een hele tijd (in internetjaren) en biedt een volledig pakket functies aan zijn klanten, of u nu betalend of gratis lid bent.


Het gratis lidmaatschap geeft toegang tot een reeks basisfuncties voor een klein bedrijf dat net begint. Dit omvat basissjablonen, een marketing-CRM, basiscampagnerapportage, 2000 contacten en een verzendlimiet van 10.000 per maand.


Een leuk ding van Mailchimp is dat als je niet klaar bent om naar een volledig betaald abonnement te gaan, maar meer nodig hebt dan het gratis abonnement, add-ons en pay-as-you-go-opties beschikbaar zijn.


Gratis abonnement omvat:

 • 10.000 e-mails worden verzonden naar maximaal 2000 contacten per maand

 • Dagelijkse verzendlimiet van 2000

 • Een paar basis-e-mailsjablonen

 • Basis rapportage

Hoogtepunten:

 • Mailchimp is beproefd, waar en betrouwbaar
SendInBlue scoort overal hoge cijfers dankzij de doodeenvoudige tools en dat het gratis abonnement je niet beperkt tot abonnees. Als het opbouwen van je abonneelijst je primaire missie is, dan is dit een optie die geen gedoe biedt.


Natuurlijk is er 'gratis' wat met beperkingen gepaard gaat, en SendInBlue is geen uitzondering. Hoewel er een maandelijkse limiet van 9.000 e-mails is, wat helemaal niet slecht is, is de dagelijkse limiet van 300 misschien te klein voor sommigen. Dat gezegd hebbende, als je net begint, wat heel goed zou kunnen zijn, is SendInBlue niet te missen.


Gratis abonnement omvat:

 • Dagelijkse verzendlimiet van 300 e-mails per dag

 • Onbeperkte contacten

Hoogtepunten:

 • Transactionele e-mail en sms verzenden in gratis abonnement
Benchmark biedt een van de gemakkelijker te gebruiken nieuwsbrief-editors in vergelijking met de concurrentie, die veel zegt. We willen graag zeggen dat we een paar dingen weten over slepen en neerzetten editors, en het is zeker daar met de beste van hen.


Het gratis e-mailmarketingplan van Benchmark is behoorlijk indrukwekkend, gezien het een hoop deelt met sommige van de betaalde opties. Je kunt een redelijk royale 14.000 e-mails sturen naar maximaal 2.000 klanten per maand, wat overeenkomt met veel van de concurrentie die er is.


Wat voor sommige mensen een beetje vervelend zal zijn, is de opslag voor afbeeldingen op het gratis plan. Het is beperkt tot 10 MB, wat een beetje belachelijk is, maar je kunt de opslag uitbreiden met betaalde middelen.


Gratis abonnement omvat:

 • 2.000 abonnees

 • 14.000 e-mails per maand

Hoogtepunten:

 • Fantastische editor voor slepen en neerzetten

Als je een absolute beginner bent en nog niet in de complexe ins en outs van e-mailmarketing wilt duiken, kan Mailerlite een goede plek zijn om mee te beginnen. Het is een zeer beginnersvriendelijk platform, en het gratis plan moet meer dan genoeg bieden voor een klein bedrijf dat net begint.


Volgens het gratis abonnement kan Mailerlite een gebruiker onbeperkt e-mails sturen naar maximaal 1.000 abonnees per maand, wat een behoorlijk behoorlijke toewijzing is. Je kunt ook verwachten dat het gratis abonnement veel deelt met de betaalde abonnementen, maar de functies die ontbreken zijn behoorlijk groot. Nieuwsbrief-sjablonen zijn bijvoorbeeld niet beschikbaar voor het gratis abonnement, wat al dan niet belangrijk voor u is, maar het zal zeker sommige mensen uitschakelen.

Mailerlite heeft veel te bieden en het zou een van de eerste stops moeten zijn voor de complete nieuwkomers die er zijn.


Gratis abonnement omvat:

 • Gratis tot meer dan 1000 abonnees

 • Stuur 12.000 e-mails per maand

 • Campagnerapporten

Hoogtepunten:

 • Biedt meer premium-functies dan andere gratis abonnementen
Wat betreft "gratis" tariefplannen, SendPulse biedt een van de beste voor mensen die e-mailmarketingwateren testen. De gratis plannen hebben meer overeenkomsten dan verschillen, maar natuurlijk zitten de beste van de beste functies achter de paywall.


Net als sommige anderen op deze lijst, lijdt het gratis abonnement van SendPulse aan een schamele toewijzing van beeldopslag van 20 MB. Dat gezegd hebbende, krijg je met de betaalde optie alleen maar 200 MB, wat veel meer is dan de gratis optie, maar nauwelijks iets dat we zeer ruim zouden noemen. Als u echter van plan bent om zware nieuwsbrieven over afbeeldingen / media te verzenden, is dit misschien niet de beste optie, maar dat is aan u om te beslissen.

 

Over het algemeen biedt SendPulse, hoewel niet de meest gehoorde optie die er is, een heleboel functies in het gratis plan waarmee het gemakkelijk is voor beginners en marketeers met een nulbudget.


Gratis abonnement omvat:

 • 15.000 e-mails aan maximaal 2500 abonnees

 • Eenvoudig campagnes maken (editor voor slepen en neerzetten)

 • Campagnestatistiekrapporten

Hoogtepunten:

 • Brede selectie van sjabloonkeuzes

 • Automatisering voor maximaal 5 evenementenBronnen: Wix, Mailchimp, SendInBlue, Benchmark, Mailerlite, SendPulseHulp nodig bij je E-mailmarketing?


Inmiddels weet u welke tools welke voordelen hebben voor uw zaak. Maar hoe begin je er aan?

Weblab Studio biedt als Full Service Web Agency e-mailmarketingcampagnes aan op maat van uw bedrijf. Als u benieuwd bent wat wij voor u en uw zaak kunnen betekenen, aarzel dan niet en maak een afspraak met één van onze experts!


Klaar om van start te gaan en van je website een online succes te maken? Contacteer ons voor een gratis marketingsessie


Comments


bottom of page