top of page

SEO

SEO of zoekmachineoptimalisatie. Wij zorgen ervoor dat je website goed gevonden wordt in zoekmachines.

SEO of zoekmachineoptimalisatie

SEO (afkorting van het Engelse: Search Engine Optimization) of zoekmachineoptimalisatie betekent het optimaliseren van je website voor zoekmachines zodat zoekmachines zoals Google je website beter kunnen begrijpen en de inhoud ervan goed kunnen inschatten.  We doen dit met één duidelijk doel: om je website aan de juiste personen te kunnen weergeven in de zoekresultaten.

Ok, maar wat is nu SEO? 

SEO bestaat uit verschillende onderdelen die we kunnen onderverdelen in 3 groepen:

  • Tekstinhoud SEO's

  • Technische SEO's

  • Linkbuilding SEO's

 

Tekstinhoud SEO's zijn vanzelfsprekend de teksten en inhoud daarvan die op je website staan. Straffe SEO teksten schrijven is niet altijd even simpel. Enerzijds moeten je teksten voldoende SEO zoekwoorden bevatten voor zoekmachines, anderzijds mogen je teksten niet geschreven zijn voor robots maar voor mensen. Je teksten moeten daarbovenop de juiste zoekwoorden bevatten om snel succes te boeken. De beste zoekwoorden voor jouw bedrijf zijn trouwens niet altijd de meest voor de hand liggende zoekwoorden. De combinatie en samenstelling van verschillende SEO zoekwoorden kan hierin het verschil maken. Top tips in onze blog: Long tail keywords.

Technische SEO's zijn technische instellingen in je website zoals de rangorde van paginatitels, de SEO ALT teksten voor afbeeldingen (zoekmachines kunnen niet automatisch zien waar een afbeelding over gaat), Metatags ofwel code fragmenten aan je webpagina met informatie over de pagina, correcte indexatie van je webpagina's met zoekmachines zoals Google, etc.

Linkbuilding SEO's zijn je off-site SEO's die bijdragen aan je positie in de zoekresultaten. Denk hierbij niet alleen aan url links van andere websites naar de jouwe maar ook aan het belang van je eigen sociale media kanalen zoals Facebook, Instagram, LinkedIn en Twitter. Hoe meer betrouwbare en hoog gepositioneerde websites doorlinken naar je eigen website, hoe sneller je zal doorstijgen in de zoekresultaten.

Hoge positie in Google

Je website wordt opgebouwd volgens de laatste SEO standaard met de juiste SEO zoekwoorden en paginatitels die bijdragen aan een hoge positie in zoekmachines zoals: Google, Bing en Yahoo.

Onmiddellijk geïndexeerd in Google

Na het publiceren van je website zorgen wij ervoor dat alle webpagina's correct geïndexeerd worden. Zo ben je zeker van een volledige dekking in zoekmachines en ben je onmiddellijk online te vinden!

SEO optimalisatie

Nog meer opvallen in zoekmachines?

Heb je al eens gedacht aan betalend adverteren in Google? Of uitblinken in Google met een eigen bedrijfspagina? Wij helpen je graag verder.

Google Ads

Direct bovenaan in Google. Geef een extra boost aan je bedrijf en ontvang meer leads.

Google bedrijfspagina

Google bedrijfspagina met al je bedrijfsinformatie en eigen fotomateriaal.

Online Shopping

Hoe webdesign je SEO kan beïnvloeden

SEO-analyse en optimalisatie van je zoekwoorden is een veelbesproken onderwerp, maar wist je dat ook je webdesign een belangrijke rol kan spelen in je SEO ranking?

 

Zoekmachineoptimalisatie is een belangrijk onderdeel voor het succes van je website. We schreven hier ook al eens over in deze blog. De SEO performance van je website wordt door een complex algoritme bepaald. Dit algoritme kijkt onder andere naar hoe lang we op een website blijven rondkijken voor we wegklikken en hoeveel pagina's we doorlopen. Deze factoren maken deel uit van je SEO score en kunnen je website een serieuze boost geven!

 

Hoe kan je dus best bezoekers verleiden om te blijven surfen op je website, en om ze door te laten klikken naar andere pagina's? Met aantrekkelijk en strategisch webdesign!

Zin in een goed gesprek?

Neem vrijblijvend contact met ons op. Wij helpen je graag verder!

bottom of page