top of page

Hoe webdesign je SEO kan beïnvloeden


Mobiele website gifSEO-analyse en optimalisatie van je zoekwoorden is een veelbesproken onderwerp, maar wist je dat ook je webdesign een belangrijke rol kan spelen in je SEO ranking?


SEO (search engine optimization) is een belangrijk onderdeel voor het succes van je website. De SEO performance van je website wordt door een complex algoritme bepaald. Dit algoritme kijkt onder andere naar hoe lang we op een website blijven rondkijken voor we wegklikken en hoeveel pagina's we doorlopen. Deze factoren maken deel uit van je SEO score en kunnen je website een serieuze boost geven!


Hoe kan je dus best bezoekers verleiden om te blijven surfen op je website, en om ze door te laten klikken naar andere pagina's? Met aantrekkelijk en strategisch webdesign!Eerste indruk


Goede, relevante en recente inhoud zijn cruciaal voor je SEO's. Maar, je hebt maar één kans op een eerste indruk. Zorg er dus voor dat bezoekers meteen getriggerd worden door je layout en kleuren!

In een fractie van een seconde krijgt een bezoeker een gevoel bij je website. Dit gevoel moet een goed gevoel zijn, een gevoel dat hij/zij op de juiste website is beland! Should I stay or should I go?


  • Leesbare tekst. De combinatie van achtergrondkleuren en tekstkleuren moet in een juiste verhouding blijven. Volg hierbij de simpele regels van contrast. Er bestaan geweldige applicaties om het contrast van je website kleuren te verifiëren met je tekst zoals deze color tool.


  • De psychologie van kleuren. Er zijn hele wetenschappelijke studies toegewijd aan hoe bepaalde kleuren ons doen voelen. Maak hier gebruik van om bij website bezoekers een bepaalde gemoedstoestand teweeg te brengen. Denk dus goed na bij welke kleur je zou wensen bij je website.


  • Alles op orde. Eén van de design trends voor 2019 is keep it clean. Een overzichtelijke website zonder een overdaad aan informatie zorgt ervoor dat je bezoekers hun aandacht kunt vestigen op belangrijke afbeeldingen of teksten. Door gebruik te maken van voldoende witruimtes wordt deze belangrijkheid nog meer benadrukt. Zorg er dus voor dat alles op orde is.


  • Gastvrijheid. Net zoals in persoonlijk omgang moet je website vanop afstand bezoekers correct ontvangen zonder meteen opdringerig te starten met allerlei pop-ups. Een duidelijke CTA (call-to-action) moet je bezoekers wel aanzetten om een actie te ondernemen, het mag hen niet ook niet onmiddellijk wegjagen van je website. Geef je website bezoekers dus voldoende de ruimte en trigger ze met je mooie en relevante inhoud alvorens ze te overtuigen om een actie uit te voeren.Optimaliseer je website


  • Navigatie zonder GPS. Een website moet eenvoudig te navigeren zijn via je menu en knoppen. Door ervoor te zorgen dat je bezoekers eenvoudig kunnen navigeren over je website zullen ze verschillende pagina's bezoeken, wat voor langere bezoektijden zorgt, wat resulteert in een hogere SEO score.


  • Mobiel vriendelijke website. In onze vorige blog werd dit nog duidelijk aangehaald. Nu meer dan 50% van het surfgedrag wereldwijd vanop mobiele apparaten gebeurt, is een mobiel vriendelijke website een must. Een mobiel vriendelijke website is een afzonderlijke website variant die speciaal ontworpen is voor handig gebruik op kleine apparaten. Misloop dus geen cruciale bezoekers en zorg ervoor dat je website mobiel vriendelijk is.Succes boeken


  • Heading Tags. De hiërarchie van je titels kan dan wel duidelijk zijn voor je bezoekers op je website, voor zoekmachines is dit niet het geval als geen correcte header-tags toewijst aan je titels. Deze tags vertellen zoekmachines wat de volgorde en rang van je titels zijn op je website. Goed samenwerken brengt goede resultaten.


  • Afbeeldingen op punt. De kwaliteit van je afbeelding moet er piekfijn uitzien voor je bezoekers maar mag niet te lang laden vanwege de bestandsgrootte. Lange laadtijden maken niemand gelukkig. Door afbeeldingen in de juiste compressie formaten te gebruiken en de scherpte te optimaliseren kan je haarscherpe afbeeldingen gebruiken zonder lange laadtijden te hebben.


  • Website to Google Bot, do you read me? Afbeeldingen zeggen duizend woorden. Behalve als het op SEO aankomt. Een zoekmachine kan niet zien waar een afbeelding over gaat. Daarom is er alt tekst. Alt tekst vertelt aan zoekmachines waarover je afbeelding gaat, zodat ook je afbeelding kan bijdragen tot je SEO score.Als je iets moet onthouden van al het bovenstaande dan is het wel dat SEO magie enkel kan gebeuren met behulp van gelukkige bezoekers. Conclusie: een duidelijke structuur, knappe layout en strategische elementen zorgen ervoor dat je website gelukkige bezoekers creëert en deze omzet in een hogere SEO score!


Klaar om ook online te scoren en van je website een succes te maken? Contacteer ons voor een vrijblijvend gesprek


Kommentarer


bottom of page